A harmadosztály Nyugati csoportjának 26. fordulójában a 14. helyen álló Hévíz SK csapatát fogadja a Kaposvári Rákóczi FC szombaton 16.30 órakor a Cseri úton.

 Soron következő ellenfelünk nem örvend túl jó formának. Idén csupán a Puskás Akadémia második csapata ellen tudott három pontot szerezni, s immár hat mérkőzés óta nyeretlen. Ami még ennél is jobban a Rákóczi malmára hajtja a vizet (jelen esetben a pontokat), az az, hogy a hévíziek eddig összegyűjtött 22 pontjukból csak ötöt szereztek idegenben. Ezek tudatában hatalmas bravúr lenne, ha ponttal tudnának távozni Kaposvárról.
Kaposvári szurkolók számára sem hozott túl sok örömöt az elmúlt két forduló, hiszen hiába játszottunk mezőnyfölényben, hiába alakítottunk ki számtalan helyzetet az Érd és a Veszprém ellen is alulmaradtunk, így már csak a tabella negyedik helyéről várhatjuk a reményeink szerint szebb folytatást.
– A vereségeket nem tervezi az ember, azok sajnos maguktól jönnek – utalt vissza az előző két találkozóra Artner Tamás. – Olyan mérkőzéseket buktunk el, amelyeket a játék képe és a helyzetek alapján meg kellett volna nyerni. Egy edző nehezen éli meg, ha a csapata sorra dolgozza ki a helyzeteket, meccsről-meccsre dominál, de nem tud győzni. Abból indulok ki, hogy ez a jövőre nézve pozitív, hogy a játékosok minél jobban a magukévá teszik azt a felfogást, amit szeretnék viszont látni tőlük a pályán. Kimondottan arra helyeztük a héten a hangsúlyt, hogy csapatként kell legyőznünk a Hévízt. Úgy érzem, hogy a játékosok magukévá tették ezt, s egy kicsit magukba néztek a két vereség okán. Abban bízom, hogy a kilátogató nézőket nem csak szórakoztatni fogjuk, hanem sok helyzet alakítunk majd ki, melyeket értékesítünk.

Ősszel meglepő, 2–0-s vereséget szenvedtünk Hévízen, ezúttal bízunk benne, hogy nem tartogat ilyen meglepetést a mérkőzés, s sikerül visszavágni az akkori fiaskóért. A Hévíz elleni bajnokin Pintér András eltiltás, míg Hujber Tamás és Havas Attila sérülés miatt nem léphet pályára.

A találkozóról a Twitter csatornákon keresztül percről-percre tudósítunk.  

#hajrákóczi

Kaposvár Kaposvári Rákóczi FC Hévíz NB III Nyugaticsoport előzetes hajrákóczi nyernikell