Labdarúgó-toborzót szervezett a megyei másodosztályban szereplő Kaposfüred SC együttese. A rendezvényen Pál Tamás világbajnok lábteniszező mellett klubunk két egykori kiválósága Balajcza Szabolcs és Balázs Benjámin valamint korábbi vezetőedzőnk, Házi László is részt vett.

foci labdarúgás toborzó fiatalok gyerekek upfoci Balázs Benjámin Balajcza Szabolcs Pál Tamás Kaposfüred Rákóczi Újpest NB I.

A Kaposfüredi SC-ben jelenleg 102 utánpótláskorú játékos szerepel, de Vincze Péter elnök szeretné, ha ez a szám tovább bővülne, ezért is szerveztek labdarúgó-toborzót. Mint elmondta: öt éve kezdték el építeni az utánpótlás bázisukat, ami egyre stabilabb. Hat edző foglalkozik a gyerekekkel, akik a Bozsik-programban és a megyei valamint a női bajnokságban szerepelnek.
A toborzón a lábtenisz mellett különböző ügyességi játékokat is kipróbálhatták az érdeklődők, valamint Balajcza Szabolcsnak büntetőt lőhettek, s együtt focizhattak Balázs Benjáminnal.
– Minden rendezvényre szívesen veszek részt, ami a szülővárosomban van – fogalmazott Balajcza Szabolcs, a Kaposvári Rákóczi FC egykori, az Újpest jelenlegi kapusa. – Pál Gábor, a Kaposfüred SC edzője kérésének eleget téve, örömmel jöttünk népszerűsíteni a labdarúgást.
– Szívesen veszünk részt Balajcza Szabolccsal olyan rendezvényeken, ahol népszerűsíteni lehet a sport szeretetét – mondta Balázs Benjámin, aki a Mézga Pek-Snack Fociovi és Focisuliban ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd a Rákóczi meghatározó játékosa lett, később pedig Portugáliában és Csehországban is légióskodott. – A mai világban a számítógép, az okostelefon igen fontos a fiatalok számára, de bízom benne, hogy egyre többen kezdenek majd el sportolni.
Két korábbi játékosunkat természetesen arról is kérdeztük, hogy mennyire követik figyelemmel volt csapatukat.
– Az NB I.-ben, az NB II.-ben, majd a megye I.-ben, most pedig az NB III.-ban is figyelemmel követem a Rákóczi szereplését – így Balajcza Szabolcs. – Sajnálom, hogy ebben a szezonban nem sikerülhet számukra a feljutás, de remélem, hogy stabil NB II.-es csapat lesz Kaposváron pár éven belül, amely ezt követően megcélozhatja az NB I-et.
– Folyamatosan figyelemmel követem a Rákóczi eredményeit – mondta volt csapatáról Balázs Benjámin. – Nagyon sajnálom, hogy már nem Házi László a vezetőedző, de szurkolok nekik.ű
Balázs Benjámin gólt szerzett csapatában a Mezőkövesden 3–1-re megnyert bajnokin, ahol új szerepkörben tűnt fel.
– Mezőkövesden csatárposzton játszottam – mondta Balázs Benjámin, az Újpest labdarúgója. – Ez új poszt, hiszen eddig a védelem jobb oldalán szerepeltem, de ott próbálok megfelelni, ahol az edző számít rám. Ez sikerült, hiszen nyertünk és gólt is szereztem. Van hátra öt mérkőzésünk, s bizakodunk a jó folytatásban.
– Egy mérkőzés hiányzik, ahhoz, hogy 300 bajnokin lépjek pályára az Újpest színeiben, ezzel bekerülnél azon kevesek közé, akiknek ez sikerült az Újpest 135 éves története alatt – tette hozzá Balajcza Szabolcs.